Szélsebesen a siker felé – miért fontos honlapunk tempója?

Kategória: Önmüködő honlap | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Bár a keresőoptimalizálás során kevesen veszik figyelembe, mégis igen fontos szempont honlapunk gyorsasága. Aligha kell magyarázni, hogy miért – ha a látogatók könnyebben tudják használni az oldalt, szívesebben térnek vissza, több időt töltenek el rajta, így a konverziós érték is magasabb lesz. Emellett számítani lehet arra, hogy hamarosan a Google ezt a szempontot is figyelembe veszi majd a találati listák kialakításánál.

 

 

Hol kezdjük?

 

Ha tehát olyan honlapot akarunk magunknak, amely jó helyen szerepel a keresőkben és látogatóinknak is kedvére van, embert-robotot megnyer magának, foglalkozni kell a gyorsítással is. De hol kezdjük a tuningolást?

Az első lépés mindig az kell legyen, hogy meghatározzuk az orvosolandó problémákat – ha csak azt tudjuk, hogy döcög a lap, de nem tudjuk, mitől, hiába állunk neki vaktában a barkácsolásnak. A legjobb módszer az, ha letöltjük a Google Speed-et. Ez az alkalmazás először is leteszteli weboldaladat, és megmondja neked, egy százas skálán milyen gyors a keresőmotor szempontjai alapján. Ezt követően pedig, ha akadnak hibák, meg is mondja neked, mik azok, hogy kijavíthasd őket.

 

Szélsebesen a siker felé – miért fontos honlapunk tempója?

 

 

Ne féljünk a Mysql-től

 

Oldalad felgyorsításának legjobb megoldása, ha nekiállsz a Mysql optimalizálásnak. Főleg olyan honlapoknál, amelyek tekintélyes tartalommal rendelkeznek, mint például a webáruházak, nagyon komoly különbséget jelenthet a jól optimalizált oldal.

Segíthet például, ha jó adatbázis motort használunk – jó választás lehet az InnoDB vagy a MyISAM olyan tábláknál, amelyek sok adatot tárolnak. A lekérdezéseket is érdemes helyrepofozni – tartsuk például észben, hogy ne használjunk SELECT * kérést, állítsunk be limitet használjunk WHERE kapcsolót és a Group helyett az ORDER BY-t használjuk. Az adatbázis indexelése szintén egy remek módszer a gyorsításra.

Ezeken felül is rengeteg praktika áll még rendelkezésre – ezek komolyabb megismeréséhez nem árthat, ha átnyálazunk néhány komolyabb útmutatót, ismertetőt. A lényeg, hogy ne vegyük a kérdést félvállról, hiszen minden SEO erőfeszítésünk bánhatja, ha elcsúszunk ezen az egy banánhéjon.

 

Elakadtál, segítség kell?

Akkor neked való a Google Speed programunk, ami nem más, mint egy olyan szoftveres megoldás, ami segít felgyorsítani a honlapod anélkül, hogy turkálnod kellene a honlap vagy az adatbázis kódjaiban.

A Google Speed szolgáltatásról ide kattintva olvashatsz bővebben >>

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : keresőoptimalizálás

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Bártfai Balázs

Bártfai Balázs vagyok, sorozat vállalkozó. 2003 óta valósítom meg a saját és mások ötleteit. Több sikeres ötlet és pár kudarc áll a hátam mögött. Az automatizált megoldásokban hiszek. Ezért olyan stratégiákat dolgozok ki, amik folyamatosan szállítják a vevőket.

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 


Csali termék


Belépő termék

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.