3 ok, amiért Mobil baráttá kell tenned a honlapod még ma.

Kategória: Érdekességek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

3 ok, amiért Mobil baráttá kell tenned a honlapod még ma.

 

Szerencsére még nem késtél el, de itt az ideje mobil baráttá alakítanod a honlapod...

Valószínűleg naponta használod az okostelefonod, tableted internetezésre... az is lehet, hogy pont ezt a cikket is így olvasod.


Biztos már számos helyen olvastad a mobil barát honlapok fontosságát. Talán épp csak arra vártál, hogy valaki érthetően elmondja miért kell lecserélned meglévő honlapod.
Ezért vagyok most itt.

Hoztam neked három hibátlan indokot, miért kell mobil baráttá varázsolnod a honlapod. Ezekből egy is bőven elég indokot ad, hogy nekikezdj, de együtt garantáltan cselekvésre késztetnek.

 

 • Legalább  38% -a  látogatóidnak mobil telefonról vagy tabletről nézik a honlapodat. Ez az arány  nyáron vagy munkaszüneti napokon még magasabb. A világ leghíresebb mobil marketing szakértője Laura Betterly szerint naponta 3x annyi mobil telefon kerül aktiválásra, mint amennyi gyerek születik. Ezek olyan adatok, amiket nem hagyhatsz figyelmen kívül.
   
 • Google 2015.Április. 21. -én bevezette a Mobil barát weboldalak előnyben részesítését. Vagyis, ha a honlapod nem megy át a teszten. A Google nem minősíti a Mobil baráttá, akkor egyre kevesebb ingyen látogatót fog hozni neked a kereső. Szerencsére nem kell találgatnod arról mit gondol a honlapodról a kereső óriás. Adott egy eszközt a kezünkbe. Nézd meg, hogy Mobil Barát Teszten átmegy-e a honlapod (csak írd be a honlapod domain nevét). Ha igen, ne is olvass tovább.

  A Google azért vezette be ezt a drasztikus lépést, mert 2014 ben már többen kerestek mobillal és tablettel, mint asztali géppel. Így akarja rákényszeríteni a honlap tulajdonosokat, hogy szolgálják ki az új igényeket.
   
 • Az okostelefon és a tablet tulajdonosok sokkal jobb vevők. A tesztek azt mutatják, hogy 33%-35% jobban konvertálódnak (pl.: vásárolnak), mint az asztali gépet használók. Ennek valószínűleg társadalmi okai is vannak. Aki megteheti, hogy drága telefont vagy tabletet vásároljon és azon netezzen, annak jól fizető munkája van, de kevés ideje. Ezért szívesebben vásárol a neten és szívesebben keres szolgáltatót, terméket az Interneten keresztül. Így ha a Te honlapod is mobil barát és elől van a találati listán, akkor nagyobb valószínűséggel fognak rádtalálni a pénzes vevők.


Tudom, hogy szeretnéd megúszni ezt az egész mobil mizérát. Tudom, hogy nincs időd ezzel foglalkozni. Tudom, hogy azt szeretnéd, hogy ne kelljen foglalkoznod a honlapoddal emiatt.

Én is abban reménykedtem, hogy ez majd múló hóbort lesz. Hogy nem kell foglalkoznia mobil felhasználókkal. Hogy olyan lesz, mint a WAP. Jött, fellángol, majd eltűnik.

Azonban a mostani trendeket már nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ha a honlapod nem mobil barát, akkor el fogsz tűnni, mint a mamutok. Most már nem érdemes halogatni ezt a lépést.

Mi történik, ha nem teszed mobil baráttá a honlapod?

Először csak csökken a forgalmad. Aztán már csak azok fognak rendelni tőled, akik asztali gépet használnak. Ezzel együtt az ügyfeleid minősége romlik. Gondolj bele. Ki az aki nem engedhet meg magának okos telefont vagy tabletet? Hát... Nem az a réteg, aki szívesen fizet többet a minőségért, ugye?

Egyszóval rossz hírem van. Foglalkoznod kell a honlapod mobil baráttá tételével.

 

Hogyan tedd mobil baráttá a honlapod?


A legegyszerűbb, ha eleve úgy fogsz bele, hogy mobil barát honlapot építesz. Vagyis csinálsz egy olyan oldalt, ami eleve mobilbarát. Ha még csak most készülsz honlapot csinálni, akkor szerencsés vagy. Követeld meg azt, hogy a honlap responsive vagyis mobil barát legyen.

Ha még nem tudod ki csinálja a honlapod, akkor ez a legjobb választás számodra.

 

Segítség kell a honlapod átalakításában?


A legtöbb honlap tulajdonos nem akar foglalkozni az oldalával. Készen van, működik, ennyi elég. Van más, fontosabb dolga. Igazuk is van.
Én is szívesebben megfizetek valakit, ha normális árat mond. Csinálja meg és ne kelljen vele foglalkoznom.

Ha Te is így gondolkozol azt javasolom üss 2 legyet 1 csapásra. Modernizáld a régi honlapod és egyben tedd mobil baráttá is.

Erre a legjobb megoldás, ha 30.000 Ft -ot fizetsz és a meglévő honlapodat, a rajta lévő tartalommal együtt modern mobilbarát oldallá szerkesztik.

Ismerünk sok ilyen főiskolást, akik szívesen megcsinálják neked a honlapod modernizálást a honlapszerkesztővel. Ha segítség kell benne, csak

 • írj nekünk a kapcsolati oldalon vagy
 •  hívj a telefonszámunkon munkaidőben. (+36 30 3 550 880)

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : Internet

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Bártfai Balázs

Bártfai Balázs vagyok, sorozat vállalkozó. 2003 óta valósítom meg a saját és mások ötleteit. Több sikeres ötlet és pár kudarc áll a hátam mögött. Az automatizált megoldásokban hiszek. Ezért olyan stratégiákat dolgozok ki, amik folyamatosan szállítják a vevőket.

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 


Csali termék


Belépő termék

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.