Vitte a domaint, buktam a céget.

Kategória: Érdekességek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Új vállalkozás elindításakor néha lényegtelennek tűnhet, hogy valójában kinek a nevére kerül bejegyzésre ennek az új cégnek, terméknek vagy szolgáltatásnak a domain neve. Pedig a nem megfelelő domainregisztrációnak komoly következményei lehetnek - írja a Piac&Profit magazin.

 

 

 Így történt ez annak az online szolgáltatást kínáló cégnek az esetében is, ahol az alapítók az új vállalkozás ötletével együtt a fő márkanevet is gyorsan kitalálták. Egyikük – hogy el ne happolják előlük az ütős márkanevet – javasolta, hogy ne várjanak a cég bejegyzéséig, indítsák el a domain regisztrációs eljárást azonnal! Természetesen Õ, mint leendő ügyvezető ezt a feladatot magára vállalta. A többiek egyetértő támogatása mellett meg is történt a domain regisztrációja..

Az évek gyorsan szálltak, a cég pedig szépen fejlődött, a saját szegmensének egyre meghatározóbb szereplője lett. Az alapító tulajdonosok személyes viszonya azonban lassan kezdett megromlani. Az ügyvezető egyre inkább úgy érezte: ahhoz képest, hogy mekkora szerepe volt a vállalkozás felvirágoztatásában. Túl kevés részesedés illeti a profitból a többi tulajdonoshoz képest, akik arányosan nem vállalnak részt a napi teendőkben.

 

Vitte a domaint, buktam a céget.

 

Történt egy szép napon, hogy a többi tulajdonos arra ébredt, hogy az ügyvezető lemondott tisztségéről. Hatalmas megdöbbenésükre az online szolgáltatást kínálóhonlapjuk , bár változatlan domain néven, de egy másik cég neve alatt működik tovább. A mésik cég természetesen az épp lemondott ügyvezető tulajdonában van. Hogy történhetett ez?

Az első döbbenetből magukhoz térve, lassan  kezdett kirajzolódni a történet. A pénzügyeket rendszeresen felügyelő tag emlékezett rá, hogy a domain regisztrációhoz kapcsolódó fenntartási díjat rendszeresen fizették, az arról szóló számla minden évben megérkezett a cég nevére.

 

Biztonságos Domain Regisztráció.

Ha szeretnéd biztonságban tudni a domain neved, akkor válaszd a biztonságos domain név regisztrációs szolgáltatásunkat.

 Bővebb információ >>

 

 További alapos nyomozás után aztán kiderült, hogy a cég bejegyzése után a domain név nem lett a cég nevére átírva, az maradt az ügyvezető nevén. De akkor miért a cég kapta mégis a számlákat? A válasz egyszerű: a legtöbb szolgáltatónál lehetőség van eltérő számlafizető megnevezésére. Itt is ez történt és a tulajdonosok közül soha senkinek meg sem fordult a fejében, hogy ha a cégnek jön a számla a domain név fenntartásáról, az még nem jelenti azt, hogy az átírás is megtörtént. Pedig ezt bármikor ellenőrizhették volna a www.domain.hu oldalon, ahol minden domain névvel kapcsolatos tulajdonosi adat nyilvános.

 

 

A pereskedés még most is tart, a tulajdonosok lényegében futnak a cégük után. Sem a társasági szerződés, sem a tulajdonosok közötti egyéb megállapodás nem rendelkezett a domain név kérdéséről, hiszen a társasági ügyekkel foglalkozó ügyvédek számára az internet akkor még teljesen ismeretlen területnek számított, nem is gondoltak rá. Mivel hosszú évek teltek el a domain regisztrációja és a drámai végkifejlet között, ezért annak bizonyítása, hogy ki is volt az elnevezés „keresztapja”, szinte reménytelen.

 

 

Ha Ön is meg szeretne bizonyosodni arról, hogy a céges domain név ténylegesen kinek a számára van delegálva, azt a www.domain.hu weboldalon található keresővel teheti meg. Ha a delegálás nem a cég nevére szól, akkor mindenképpen javasolt szerződésben rögzíteni a domain névvel kapcsolatos jogokat is.

Ha pedig biztosra akar menni, akkor érdemes a domainflotta.hu oldalon a VIP biztonsági szolgáltatás választani. Ha a cég is ezt választotta volna, akkor e-mailben és telefonon értesítik a domain változásáról és talán megakadályozhatták volna időben a cselekményt.

Ilyen egyszerűen válhat a meséből rémálom! Okuljon és legyen körültekintőbb.

 

 

Ha találtál valami hasznosat a cikkben, nyomj egy tetszik gombot:

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : Domain hírek

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Bártfai Balázs

Bártfai Balázs vagyok, sorozat vállalkozó. 2003 óta valósítom meg a saját és mások ötleteit. Több sikeres ötlet és pár kudarc áll a hátam mögött. Az automatizált megoldásokban hiszek. Ezért olyan stratégiákat dolgozok ki, amik folyamatosan szállítják a vevőket.

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 


Csali termék


Belépő termék

 



Értesítés új hírekről



Hírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.