Startlap oldalakra történő regisztrálás

Kategória: Önmüködő honlap | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Hatékony linkajánlás a lap.hu linkoldalakon

Néhány praktikus tanács arról, hogyan növeljük látogatottságunkat és helyezéseinket a Google keresőben a legnagyobb magyarországi linkgyűjtemény, a startlap.hu-hoz kapcsolódó lap.hu oldalak segítségével.

 

Startlap oldalakra történő regisztrálás

 

Mely oldalakra regisztráljunk?

 

Oldalunk regisztrációját külön-külön, minden egyes startlap oldalon, a jobb felső dobozban található hivatkozásra kattinva kérelmeznünk kell, márcsak azért is, mert a legtöbb linkgyűjteményt más és más gondozza. Sokszor nem is gondolnánk, hogy hány lap.hu oldalra kerülhetne be potenciálisan az oldal. Egy átlagos céges weboldalt – témájától függően – potenciálisan 40-50 lap.hu oldalra is bejegyeztethetjük, az alábbiak figyelembevételével:

 

  • Kulcsszavak kiválasztása: Írjunk össze pártucat, honlapunk témájának megfelelő kulcsszót.
  • http://www.lap.hu/ oldalon elérhető keresővel keresünk rá a fenti Kulcsszavakra, és nézzük át, a kapott találatok közül hová tudnánk mi is jó eséllyel bekerülni.
  • A konkurens webhelyeket is írjuk össze: azokat, akik már sok általunk kiszemelt lap.hu gyűjteményben szerepelnek, és azokat, akik az általunk fontosnak tartott kulcsszavakra a Google keresőben oldalunk előtt jelennek meg.
  • http://www.lap.hu/#startlap keresővel keresünk rá az előző lépésben összeírt Konkurenciára is.
  • Nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen jellegű linkgyűjtemények léteznek, ugyanis nem minden típusú lap.hu oldalra lelhetünk rá kulcsszavak segítségével. Ilyenek például a területi alapon szervezett gyűjtemények: az egyes kerületekhez, városokhoz, régiókhoz kötődő lap.hu oldalak is.
  • Akkor is kérjük felvételünk, ha nem vagyunk benne teljesen biztosak, hogy felvennék-e oldalunkat az adott gyűjteménybe, ha azonban egyértelműen nem kapcsolódik a témakörhöz, akkor inkább tiszteljük a lap.hu szerkesztők munkáját, és ne raboljuk feleslegesen idejüket.
  • Vannak olyan lap.hu szerkesztők, akik sok, hasonló tematikájú oldalt szerkesztenek: ha történetesen egyszerre ajánljuk ugyanazt a linket e szerkesztőnek az összes gyüjteményébe, könnyen kicsaphatjuk a biztosítékot a szerkesztőnél, ezért érdemesebb több lépésben ajánlani ide linkjeinket. (Az oldalak legalján láthatjuk a szerkesztő nevét.)

 

Mennyi időbe telik a regisztráció?

 

Általában pár nap alatt reagálnak is a szerkesztők, de beletelhet akár pár hétbe, sőt pár hónapba is, az adott szerkesztő lelkiismeretességétől függően.

 

Mit tegyünk, hogy elfogadják az ajánlott linkeket?

 

A Linknépszerűség növelése érdekében tevékenykedő webmester érdeke, hogy lehetőleg minél több lap.hu oldalon jelenjen meg oldalára mutató hivatkozás, míg a gyűjtemények szerkesztőinek és az egész konglomerátumot üzemeltető Sanoma-nak ezzel olykor ellentétes módon az az érdeke, hogy a gyűjteményben csak releváns, az adott összefüggésben hasznos, értékes link szerepeljen.

 

Előljáróban tudni kell, hogy a lap.hu szerkesztők – a startlap koordinátorok minden igyekezete ellenére – nem ugyanolyan módszerek alapján és nem ugyanolyan színvonalon szerkesztik a kezelésükben álló linkgyűjteményeket, ráadásul más és más egyéniségek, akikhez nem feltétlenül hatékony dolog ugyanolyan módon hozzáállni. Végletekig leegyszerűsítve kétféle lap.hu szerkesztő van: aki következetesen szerkeszti az oldalát, és van akinek a szerkesztési elvei sokkal nehezebben érhetőek tetten.

 

A legkövetkezetesebb lap.hu szerkesztők az oldalon magán pár szóban (sőt olykor még egy külön lapon, hosszú terjedelemben részletezve) leszögezik, hogy feltételekkel fogadnak el linkeket oldalukra. Keressük ezeket a feltételeket az oldalon, és ha látványosan nem felel meg az ajánlandó link ennek, akkor inkább ne ajánljuk. A kevésbé következetes szerkesztők pedig gyakorlatilag minden linket felvesznek oldalukra, függetlenül azok relevanciájától.

 

A linkajánló kitöltése

 

Melyik dobozba ajánlja a linket?: Gondosan mérlegeljük, hogy melyik dobozba (= linkgyűjtemény altémájához) regisztráljuk az oldalt, és ne felejtsük el kiválasztani ezt a linkajánlásnál.

Link címe: A lap.hu gyűjtemények azon kevés katalógushoz tartoznak, ahol a Mélylinkelés elfogadott dolog, ezért ha lehet, éljünk a lehetőséggel és ne az ajánlott weboldal nyitóoldalát adjuk meg (melyre sok egyéb [Tematikus katalógus]?nál egyébként is lehetőségünk van), hanem azt az aloldalt, ami legközelebb áll a kiszemelt lap.hu gyűjtemény témájához.

Link szövege: A Linkre rakott kulcsszavaknak kulcsszerepe van a Keresőoptimalizálásnál, ezért próbáljuk a fontos kulcsszavakat idecsempészni, a legtöbb linkszövegnél más és más leírást használva. A Jól megírt weboldal bejegyzésben írtakat figyelembe véve a Mélylinkelés céljából ajánlott konkrét weblap témájának egy-két szavas összefoglalását használjuk. Figyeljük meg, hogy van-e valami speciális formátum, amit a szerkesztő a linkek szövegénél használ, illetve mennyire fordulnak elő hosszabb szövegek a linkgyűjteményben, és ennek megfelelően adjuk meg a szöveget, de mindig törekedjünk a rövidségre.

Buborék szövege: Technikailag ebből lesz a hivatkozás (<A> elem) title attribútuma. Fontossága vitatott, de ártani nem árthat, ha kitöltjük.

Megjegyzés: Ez a megfelelő hely arra, hogy megköszönjük előre a link felvételét, gratuláljunk az oldalhoz, stb.

E-mail: A link felvételéről vagy elutasításáról erre a címre kapjuk az értesítést, ezért érvényes, jó e-mail címet adjunk meg.

 

A linkajánlások szervezése

 

Mivel a lap.hu oldalak nagyon hasonlóan néznek ki, ezért nagyszámú ajánlásnál könnyen elfelejthetjük, ajánlottuk-e már weblapunkat az adott lapon, vagy sem. Amennyiben az ajánlott weblap már szerepel a gyűjteményben vagy még elbírálás alatt van, a linkajánló oldal nem fog továbbengedni. Ha a Mélylinkelés miatt nagy eséllyel egy másik lapot akarnánk ajánlani, vagy több, hasonló témájú oldalt promotálunk egyszere, akkor könnyen előfordulhat, hogy kétszer ajánlunk valamit. Ezt is elkerülendő írjuk össze egy sima szöveges  fájlba, hogy hová ajánlottuk már a linket, és azt is, hogy elfogadták, vagy visszautasították-e.

 

Mit tehetünk, ha nem akarják felvenni linkünket?

 

Ha egyértelmûen kapcsolódik oldalunk a kérdéses témakörhöz, akkor fel kell, hogy vegyék a szerkesztõk, és errõl rövid idõn belül választ is kell küldjenek. Olykor még ekkor is előfordul, hogy az általunk ajánlott linket valamilyen indokkal elutasítják. Ekkor előszöris mérlegelni kell, az elutasítás indokai mennyire tűnnek helyt állónak illetve mennyire következetesen, lelkiismeretesen szerkesztik az oldalt, és összhangban van-e ezzel az indoklás: ha úgy tűnik, hogy az adott gyűjtemény koncepciójába tényleg nem feltétlenül fér bele az ajánlott lap, akkor hagyjuk annyiban a dolgot.

 

Akkor, ha az adott gyűjtemény nem következetesen és/vagy lelkiismeretesen szerkesztettnek tűnik számunkra, vagy személyes indíttatást vélelmezünk az elutasításban, írjunk egy kedves, kulturált hangvételű levelet a szerkesztőnek, kérve a link felvételének újragondolását:

 

  • Ha az ajánlásunkra több, mint egy-két hét után érkezett csak válasz, ne felejtsük ezt finoman megemlíteni.
  • Ha már szerepelnek a miénkhez nagyban hasonló oldalak a gyűjteményben, ne habozzunk jelezni.

 

Ha mégsem sikerült meggyőzni az adott szerkesztőt, akkor problémánkkal forduljunk a Sanoma alkalmazásában álló startlap.hu koordinátorokhoz, pl. a http://ugyfelkapu.lap.hu/ oldalon található űrlap segítségével.

 

  • Néhány lap.hu szerkesztő megpróbálkozik olyasmivel, hogy csak visszlinkért cserébe helyezi el a linket, vagy hogy térítés nélkül csak pár hónapig szerepeltet a gyűjteményben. Ebben az esetben jelezzük, hogy más lap.hu oldalakon nem kérnek ilyesmit a szerkesztők, és ezzel kapcsolatos kételyeinket készek vagyunk megosztani a Sanoma koordinátoraival is.

 

Ha már úgy gondoljuk, végeztünk az összes lap.hu oldallal...

Mivel a lap.hu gyűjtemények dinamikusan bővülnek – folyamatosan egyre kisebb és kisebb résztémákat dolgozva fel –, ezért fél-egyéves időtávban számos olyan, új lap.hu oldal tűnhet fel, melyekre bejelenthetjük még oldalunkat, ezért érdemes ennyi idő elteltével újból visszatérni a fentiekre.

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : keresőoptimalizálás

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Bártfai Balázs

Bártfai Balázs vagyok, sorozat vállalkozó. 2003 óta valósítom meg a saját és mások ötleteit. Több sikeres ötlet és pár kudarc áll a hátam mögött. Az automatizált megoldásokban hiszek. Ezért olyan stratégiákat dolgozok ki, amik folyamatosan szállítják a vevőket.

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 


Csali termék


Belépő termék

 



Értesítés új hírekről



Hírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.